Η χημική ουσία Ρεζβερατρόλη που βρίσκεται στο φλοιό των κόκκινων σταφυλιών καταπολεμά το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, την γεροντική άνοια σύμφωνα με πλήθος μελετών που δημοσιεύτηκαν τελευταία. Μια πιο πρόσφατη μελέτη και η θεωρία που προέκυπτε από αυτή έλεγε ότι η Ρεζβερατρόλη μπορεί να είναι το ελιξίριο της w600_103820_50005mνεότητας! Και με βάση αυτή την έρευνα, ο φαρμακευτικός κολοσσός GlaxoSmithKline πλήρωσε 720 εκ. δολάρια για να αγοράσει την εταιρεία Sirtris, μια εταιρεία στο χώρο της βιοτεχνολογίας που ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των σχετικών φαρμάκων. Το κόκκινο κρασί- και μέσω αυτού η αντιοξειδωτική ουσία Ρεζβερατρόλη που περιέχει, φαίνεται ότι τελικά θεραπεύει «πάσαν νόσον»… Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι Γάλοι ερευνητές που απέδειξαν ότι η ρεζβερατρόλη εμποδίζει την απώλεια οστικής μάζας και την ατροφία των μυών που ταλαιπωρούν τους …αστροναύτες και όσους περνούν τη ζωή τους στον καναπέ!

Οι Γάλλοι ερευνητές πειραματίστηκαν σε ποντικούς σε περιβάλλον που προσομοίωνε την έλλειψη βαρύτητας. Πως το έκαναν; Ε… κρεμώντας τους ποντικούς απ’ την ουρά! Μια ομάδα ποντικών πήρε υψηλές δόσεις ρεζβερατρόλη, η άλλη δεν πήρε τίποτα. Μετά από …κρέμασμα αρκετών εβδομάδων, η δεύτερη ομάδα έχασε οστική μάζα, η μυϊκή της πυκνότητα μειώθηκα και
ανέπτυξε αντίσταση στην ινσουλίνη. Η πρώτη ομάδα -αυτή που πήρε την ρεζβερατρόλη- δεν παρουσίασε καμιά μεταβολή. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τηςkrasi-gynaika ερευνητικής ομάδας «η ρεζβερατρόλη μπορεί να μην είναι υποκατάστατο της άσκησης, αλλά ασφαλώς μπορεί να προλάβει τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα, μέχρις ότου κάποιος -κατάκοιτος ή τραυματίας- μπορεί να αρχίσει να κινείται και πάλι». Οι αστροναύτες είτε στους διαστημικούς σταθμούς είτε σε κάποιο μελλοντικό ταξίδι στον Άρη θα μπορούν να παίρνουν πρόσθετα ρεζβερατρόλη… Όχι, δεν θα πίνουν κόκκινο κρασί! Γιατί τότε το διαστημόπλοιο δεν θα …απογειωνόταν! Θα χρειάζονταν εκατομμύρια φιάλες για όλο το ταξίδι, αφού χρειάζονται κάποιες …εκατοντάδες ημερησίως για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη δόση που δίνει τα ευεργετικά αποτελέσματα!