News

Δεκέμβριος 2016

Λευκός ξηρός Santo Rousso Πάλαι Ποτέ Εκκλησάκι 1999

Λευκός ξηρός Santo Rousso

Περιοχή: Σαντορίνη

Ποικιλία: 70% Ασύρτικο, 15% Αθήρι & 15% Αηδάνι

Το Santo Rousso Πάλαι Ποτέ Εκκλησάκι, είναι το επιγέννημα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια και είχε σαν αποτέλεσμα ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί με ξεχωριστή φυσιογνωμία και μοναδικό αρωματικό προφίλ.

Το 1999, μετά από τον υπερώριμο τρύγο τα σταφύλια των ποικιλιών Ασύρτικο,  Αηδάνι και Αθήρι ξεκίνησαν κλασική λευκή οινοποίηση χρησιμοποιώντας τις […]

Μάιος 2016

Food Expo 2016

Oι επισκέπτες της Food Expo 2016 είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές γευστικές  απολαύσεις που προσφέρουν οι μοναδικές ποικιλίες του Santo Rousso.

Η εξαιρετική σειρά Παλαιωμένων Οίνων ‘πάλαι-ποτέ’ που αποτελούν την κορωνίδα της ποιότητας
των παραγομένων προϊόντων και το σημείο αναγνώρισης της  SantoRousso απέσπασσε εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και μη των οίνων.

 

Αύγουστος 2014

Η επιστήμη αποφάνθηκε: Πίνετε κρασί, κάνει καλό!

 
Τα τελευταία χρόνια το «ρεύμα» της Μεσογειακής Γαστρονομίας έχει φέρει τα βασικά συστατικά της διατροφής των Μεσογειακών λαών στο προσκήνιο. Γιατροί, διατροφολόγοι και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων μελετούν ακατάπαυστα τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου, προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της μακροζωίας, αλλά και της ευζωίας τους. Το αμπέλι, στο σταφύλι και το κρασί […]

Ιούλιος 2014

Οι 10 εντολές του κρασιού

Οι 10 εντολές του κρασιού
Η παραγωγή του Κρασιού θέλει Προσοχή και Φροντίδα. Ακολουθούν οι Δέκα εντολές παραγωγής του ποιοτικού κρασιού.
1. Καθαριότητα των βαρελιών. Ποτέ δεν βάζουμε μούστο σε παλιά λάσπη ή σε μισοάδειο βαρέλι. Αφού βγάλουμε την λάσπη, πλένουμε καλά το βαρέλι και το στυφάρουμε με βραστό νερό όπως θα εξηγήσουμε και παρακάτω.

2. Περιβάλλον […]

Ισχύει η παλαίωση στο Λευκό Κρασί; Το καινούργιο Κρασί είναι το καλύτερο;

Τα Λευκά Κρασιά μπορούν να παλαιώσουν. Υπάρχουν Λευκά Κρασιά, με πρώτα τα Chardonnay που μπορούν να παλαιώσουν για δεκαετίες, και ορισμένα μάλιστα συνιστάται να πίνονται αφού περάσουν χρόνια από την εμφιάλωσή τους. Τα δικά μας Ασύρτικα, π.χ. παλαιώνουν για πολλά χρόνια και είναι καλύτερα να πίνονται 2-3 χρόνια μετά την εμφιάλωσή τους.

Η παλαίωση δεν […]

Τι συμβαίνει κατά την παλαίωση του κρασιού μέσα στη φιάλη;

Το κρασί είναι ένα ζωντανό προϊόν και τα κρασιά παλαίωσης από τα ελάχιστα προϊόντα που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι αντιδράσεις που πραγματοποιούνται μέσα στη φιάλη δεν είναι ακόμη απόλυτα γνωστές. Γνωρίζουμε όμως με βεβαιότητα ότι πραγματοποιούνται αφ’ ενός φυσικοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες οφείλονται στις ιδιότητες των ποικίλων συστατικών του κρασιού, αφ […]

Τα πρώιμα κρασιά

Πρόκειται για κρασιά που πίνονται νέα και έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ κυκλοφορούν γύρω στα τέλη Νοεμβρίου και καταναλώνονται σύντομα. (Συνήθως, η διάρκεια ζωής τους είναι ένας χρόνος από την παραγωγή τους).

Η παγκόσμια εμπορική επιτυχία ενός κόκκινου κρασιού Νouveau με προέλευση το Μποζολέ της Γαλλίας κατέστησε όλα τα κρασιά πρώιμης κατανάλωσης συνώνυμα με τον τρόπο […]

Κόκκινο Κρασί και Υγεία

Η χημική ουσία Ρεζβερατρόλη που βρίσκεται στο φλοιό των κόκκινων σταφυλιών καταπολεμά το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, την γεροντική άνοια σύμφωνα με πλήθος μελετών που δημοσιεύτηκαν τελευταία. Μια πιο πρόσφατη μελέτη και η θεωρία που προέκυπτε από αυτή έλεγε ότι η Ρεζβερατρόλη μπορεί να είναι το ελιξίριο της νεότητας! Και με βάση αυτή την […]